iMapp Bucharest 555 powered by 360 Revolution

Săptămâna trecută Bucureștiul a fost în sărbătoare! Aniversarea celor 555 de ani de la prima atestare documentară a capitalei a fost leit-motivul Zilelor Bucureștiului. Punctul culminant a fost atins sâmbătă, în Piața Constituției, unde peste 70 000 de oameni au participat la un spectacol extraordinar susținut de elita muzicii românești, împreună cu DJ de succes din întreaga lume și de 5 echipe de artiști care au realizat un video mapping impresionant pe fațada Palatului Parlamentului, în cadrul festivalului iMapp Bucharest 555, organizat de Primăria Municipiului București, prin creart.

Puțini sunt cei care știu ceea ce reprezintă organizarea unui astfel de festival din punct de vedere tehnic și artistic. 360 Revolution este compania care a asigurat atât suportul tehnic cât și „creative direction-ul” iMapp Bucharest 555.

Deși fațada Palatului Parlamentului a mai fost folosită pentru proiecții, este prima dată când este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției.

Adrian Pochișcan, Director Tehnic la 360 Revolution declară: „Desfășurarea de forțe, din punct de vedere tehnic, a fost unică în România. Pentru cei aproape 23 000 de metri pătrați ai fațadei Palatului, a fost nevoie de 104 proiectoare. Pentru comparație, cel mai mare spectacol multimedia de până acum (concertul Roger Waters) a avut nevoie de aproximativ 40 de proiectoare. Mai puțin de jumătate!”

O echipă mixtă de tehnicieni, din România dar și din Germania, a asigurat buna funcționare a echipamentului. Proiecțiile au fost realizate de artiști în format 8K, de aceea s-a folosit pentru redare un software special, Pandoras Box, în premieră în România.

„Selecția echipelor de artiști a fost efectuată în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artiști din întreaga lume. Dintre participanți, au fost selecționate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, cărora li s-a oferit posibilitatea de a-și transforma ideile și viziunea în realitate, pentru un show de excepție.” Valentin Golban, Client Service Director, 360 Revolution.

Toate cele 5 show-uri au fost incredibile. Cei aflați în Piața Constituției la iMapp Bucharest 555 și-au votat fiecare echipa favorită și câștigătorul concursului Public Choice Award a fost desemnat Damien Fontaine, împreună cu echipa sa, reprezentând Franța. Bravo, Damien și te așteptăm la a doua ediție.

Din echipa tehnică au făcut parte Adrian Pochișcan, Adrian Baciu, Marius Toma, Nicu Sandu, Vali Florescu, George Pochișcan.
Project Management-ul a fost asigurat de Adrian Cârnu, Cristi Mocanu și Silviu Gheorghiu.
De creație s-au ocupat Ștefan Voloacă, Filip Bunea, Alina Manea, Vlad Pătrulescu și Costache Nechita.

Înregistrările proiecțiilor: